Tacos s kuřecím a teriyaki omáčkou
- Celková doba 13 min
- 5 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
6 Kuřecí prsa
1 lahev Teriyaki omáčka
8 Malé měkké pšeničné tortilly
0.25 Červené zelí, nasekaného na jemno
3 Strouhaná mrkev
1 cm Zázvor
Majonéza (nebo majonéza s jablečným nebo rýžovým octem)
1 Zelená cibulka
Měsíčky limetky
Opražený sezam
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /7
Kuřecí prsa nakrájejte na 4 až 5 kusů.
Fáze 2 /7
Kuřecí prsa dejte do mísy a potřete teriyaki omáčkou. Oloupejte a nastrouhejte zázvor a přidejte ho do mísy. Dobře promíchejte, aby bylo kuře obaleno omáčkou.
Fáze 3 /7
Kousky kuřete dejte do fritézy Easy Fry na standardní plech. Nastavte program KUŘE na dobu 7 minut.
Fáze 4 /7
Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 35 sekund nebo 10 minut v troubě při teplotě 140 °C.
Fáze 5 /7
Opražte sezamová semínky na suché pánvi (bez oleje) při střední teplotě dozlatova.
Fáze 6 /7
Tortilly dejte na talíře. Každou teplou tortillu potřete trochou majonézy. Na tortilly dejte červené zelí a mrkev. Přidejte několik kousků kuřete v teriyaki omáčce. Posypte nasekanou jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky. Na vrch dejte trochu teriyaki omáčky. Přehněte konce tortilly a zaviňte je. Ozdobte je měsíčky limetky.
Fáze 7 /7
Podávejte horké spolu s mističkou teriyaki omáčky.