Kuřecí plátky s medem a omáčkou hoisin
- Celková doba 10 min
- 10 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (18)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking se zapékací mísou GC724D12 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 plátek Kuřecí maso, bez kůže
125 ml Omáčka hoisin
4 pl. Med
2 pl. Limetková šťáva
2 pl. Sójová omáčka
1 čl Sezamový olej
1 čl Zázvor, nasekaný
4 strou. Česnek, nasekaný
1 ks
Příprava
Fáze 1 /4
Důkladně smíchejte omáčku hoisin, med, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej a česnek. Polovinu směsi nalijte do druhé misky a dejte ji do mikrovlnné trouby. Ohřívejte v mikrovlnné troubě na plný výkon po dobu 60 až 90 sekund. Pak ji odložte stranou.
Fáze 2 /4
Kuře dejte do uzavíracího sáčku a přelijte je druhou polovinou připravené omáčky. Nechte marinovat při pokojové teplotě po dobu 30 minut nebo v chladničce maximálně 24 hodin.
Fáze 3 /4
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje položte kuřecí maso na gril a gril přiklopte. Nechte péci, dokud se kontrolka nerozsvítí žlutě, nebo dokud se nezobrazí „Středně propečené“.
Fáze 4 /4
Kuřecí maso dejte na prkénko. Nakrájejte je na plátky. Ty přelijte ohřátou omáčkou. Nakonec těsně před podáváním posypte sezamovými semínky a čerstvou cibulí.