Medové kuře s omáčkou hoisin
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Přísady
6 os.
9 g Omáčka hoisin
9 g Med
0.5 Limetka
3 pl. Sladká sójová omáčka
15 g Čerstvý zázvor
1 strou. Česnek
6 plátek Kuře
Příprava
Fáze 1 /3
V míse smíchejte omáčku hoisin s medem, limetkovou šťávou, sladkou sójovou omáčkou, oloupaným a nastrouhaným zázvorem a oloupaným a nasekaným česnekem. Kuřecí plátky ve směsi marinujte asi 15 minut.
Fáze 2 /3
Vložte grilovací mřížku do přístroje a předehřejte ji v programu GRILL po dobu 15 minut při teplotě 200 °C. Kuřecí plátky nechte okapat a dejte asi na 5 minut na gril. Plátky otočte a pokračujte v grilování ještě 5 minut.
Fáze 3 /3
Připravte si domácí omáčku hoisin: následující směs zahřívejte při nízké teplotě po dobu 4 minut: 120 ml solené sójové omáčky, 6 g arašídového másla, 2 polévkové lžíce medu, 60 ml jablečného octa, 2 lžičky směsi pěti koření, 60 ml sezamového oleje, 2 špetky mletého chilli.