Jak vybrat správnou pánev?
V současnosti existuje nekonečný počet pánví vyrobených z různých materiálů, s různými povrchy, velikostmi, výškou apod. Proto je velmi důležité si před nákupem uvědomit, co od své pánve očekáváte. Připravili jsme seznam nejdůležitějších aspektů, které vám pomohou vybrat správnou pánev.
Jaký tvar pánve je pro vás vhodný?
Pánev na smažení
Pánev na smažení je nezbytným vybavením každé kuchyně a klasickým náčiním, na kterém uvaříte prakticky cokoli. Tento druh pánve je velice všestranný a pomáhá vařit zdravě. Její konstrukce má ploché dno a zakulacené boční stěny. To je dokonalá kombinace pro rychlou a rovnoměrnou tepelnou úpravu. Díky vysoce kvalitnímu nepřilnavému povrchu pánví Tefal lze připravit pokrmy bez tuku. Tato vlastnost z těchto pánví činí dokonalé nádobí pro to nejzdravější vaření. Ať už hledáte odolný nepřilnavý povrch, keramiku nebo nerezovou ocel, vždy najdete vhodný produkt.
Pánev na smažení je ideální pro tepelnou úpravu:
- masa,
- ryb,
- zeleniny,
- vajec,
- slaniny...
Pánev Wok
Pánve wok se vyznačují menším dnem a vysokými zakulacenými bočními stěnami. Je hlubší než základní pánev na smažení. Pánve wok jsou velmi oblíbené pro přípravu asijských pokrmů, např. restované zeleniny a nudlí. Některé z našich pánví wok se vyznačují speciálními vlastnostmi, např. nálevkou pro snadné nalévání (omáčka, šťáva, smetana atd.).
Pánev na palačinky
Zdá se, že tato pánev má velmi speciální účel: přípravu palačinek. Ovšem je mnohem všestrannější, než by se zdálo. Samozřejmě se dokonale hodí pro přípravu palačinek všech druhů. Ale lze ji použít také pro přípravu fajitas, vajec, grilovaných sendvičů a dalších pokrmů, které vyžadují pánev na smažení. K dispozici je v různých velikostech.
Hluboká pánev
<p>Zaprvé, tato pánev byla navržena pro smažení masa a zeleniny. Umožňuje přidat jen malé množství ohřátého tuku, aby byl výsledný pokrm zdravější a chutnější. Na rozdíl od klasické pánve na smažení má tato pánev rovné stěny a je mnohem hlubší. Tyto vlastnosti z ní činí dokonalou pánev pro vaření kompletních pokrmů a přípravu rozmanitých receptů. Hluboká pánev je vybavena poklicí pro zadržení tepla a vlhkosti. Je ideální pro pozvolné vaření a dušení.
<br></br>
K dispozici je v různých velikostech a z různých materiálů. </p>
Speciální pánev
Speciální pánve mají velmi speciální funkci, která vám usnadní přípravu vašich oblíbených jídel. Speciální pánve jsou k dispozici pro grilování steaků, přípravu lívanců, omelet, např. trojúhelníkové pánve nebo pánve na pizzu. Tyto modely vám umožňují snadno připravit vaše oblíbená jídla na těch nejkvalitnějších materiálech.
Které vlastnosti jsou u pánve nejdůležitější?
Která velikost pánve je nejvhodnější?
Výběr správné velikosti pánve je jedna z nejdůležitějších věcí. Nejste si jisti, která velikost pánve je pro vás vhodná? Nebojte se. Sestavili jsme přehlednou tabulku, která vám pomůže odhadnout velikost pánve, kterou byste si měli koupit. Například pro čtyřčlennou rodinu doporučujeme pánev o rozměru 26-28 cm.
Potřebujete zjistit, zda je pánev kompatibilní s vaším sporákem?
Kompatibilita s tepelnými zdroji
Ne všechny pánve jsou kompatibilní se všemi typy sporáků. Kompatibilita závisí zejména na materiálu a skladbě. Přestože většina našich pánví je kompatibilní se všemi druhy sporáků včetně indukce, před nákupem si prosím ověřte, zda je pánev kompatibilní (seznamte se s piktogramy, které jsou uvedeny níže, v popisu produktu na webu nebo na obalu.
- Plynová plotýnka
- Elektrická plotýnka
- Indukční varná deska
- Sklokeramická varná deska
Upřednostňujete pevnou nebo odnímatelnou rukojeť?
Odnímatelná rukojeť:
- Ideální pro úsporu místa: Optimální skladování
- Mnohem více než jen pánev: Lze v ní vařit na SPORÁKU, v TROUBĚ a uchovávat v ní potraviny v CHLADNIČCE (kompatibilní se skleněnou nebo plastovou poklicí)
- Rukojeť se nezahřívá
Pevná rukojeť z nerezové oceli:
- Nýtovaná nerezová ocel, jako pro šéfkuchaře
- Masivní rukojeť
Pevná rukojeť z bakelitu:
- Nezahřívá se
- Snadná a bezpečná manipulace
Jaký povrch/materiál byste měli u pánve vybírat?
Výhody nepřilnavých pánví
Všechny naše nepřilnavé pánve jsou ideální pro rychlé a snadné vaření. Všechny naše nepřilnavé pánve se vyznačují dlouhodobým výkonem a předcházejí přichycení potravin na pánev. Navíc neobsahují PFOA, olovo ani kadmium.
Vaření nebylo nikdy snazší. Navíc nemusíte přidávat olej ani máslo. Pro zdravé a snadné vaření ve vaší kuchyni!
Výhody Mineralia pánví s efektem kamene
Pánve Mineralia s efektem kamene jsou opatřeny nepřilnavým povrchem obohaceným o minerály pro zdravé vaření. Materiál Mineralia neobsahuje PFOA, olovo ani kadmium.
Nemusíte přidávat tuk a potraviny se stejně na pánev nebudou lepit. Pánve s kamenem jsou obzvláště odolné a vydrží dlouho. Budete na nich moci připravovat všechny druhy pokrmů: ryby, jemné ryby, maso, zeleninu. Většina pánví Mineralia je kompatibilní s indukčními deskami.
Výhody keramických pánví
Naše keramické pánve jsou šetrné k životnímu prostředí a jsou vyrobeny ze 100 % z recyklovaného hliníku, abyste si mohli užívat zdravé vaření. Jejich povrch neobsahuje PFOA, olovo ani kadmium. Kromě jiných výhod jsou odolné vůči poškrábání, dlouho vydrží a snadno se myjí. Stačí přidat trochu oleje, aby byl výsledný pokrm křupavější.
Výhody pánví z nerezové oceli
Tyto pánve jsou ultra odolné a dokonalé pro přípravu všech druhů pokrmů. Používáme kvalitní nerezovou ocel pro extrémní životnost, odolnost vůči poškrábání a dokonalé opékání, deglazé atd.
Výhody pánví z litiny
Litina je velmi odolný materiál pro to nejlepší vaření. Pánve z litiny jsou ideální na grilování a opékání. Kromě jiného je lze použít k přípravě masa. Vezměte prosím na vědomí, že tento typ pánve je těžší než ostatní materiály, ale poskytuje vynikající rozptyl a udržení tepla jako na grilu!
Porovnejte různé povrchy pánví
Skvěle se hodí pro: |
|
|
|
Nepřilnavý |
|
|
|
Odolnost nepřilnavého povrchu |
|
|
|
Odolnost vůči poškrábání |
|
|
|
Snadné čištění |
|
|
|
Vaření bez tuku |
|
|
|
Opékání |
|
|
|