Hovězí špízy s teriyaki omáčkou
- Celková doba 28 min
- 20 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
300 g Sýr Comté (nebo podobný polotvrdý sýr)
18 tenký plátek Hovězí maso na carpaccio
10 cl Sójová omáčka
6 pl. Med
10 cl Teriyaki omáčka
Dřevěné špejle
Příprava
Fáze 1 /5
Ze sýru odstraňte kůrku a nakrájejte ho na kostky o velikosti 1,5 cm. Kousky sýra napichujte na špejle (12) a obalte je carpacciem. Smíchejte sójovou omáčku a med a špízy marinujte asi hodinu v lednici.
Fáze 2 /5
Špízy dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 3 /5
V polovině pečení špízy otočte.
Fáze 4 /5
Mezitím v rendlíku nebo v mikrovlnné troubě mírně zahřejte teriyaki omáčku.
Fáze 5 /5
Otevřete rukojeť oběma rukama a vyndejte špízy z přístroje. Potřete je teriyaki omáčkou. Dobrou chuť!