Salát z grilovaných brambor s omáčkou chimichurri
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
0.5 sva. Čerstvá petrželka, nasekaná
2 pl. Čerstvé oregano, nasekané
4 pl. Nasekaná pažitka
4 strou. Oloupaný česnek
1 Červená chilli paprička, nasekaná
2 pl. Červený vinný ocet
0.5 Limetka (nebo citrón)
12 cl Olivový olej
600 g Nové brambory
600 g Malé batáty
4 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si omáčku chimichurri. Omyjte bylinky a odstraňte větší stonky. Do mixéru dejte česnek, chilli, ocet, citrónovou šťávu a olivový olej. Zamíchejte a odložte do chladu.
Fáze 2 /5
Omyjte a osušte brambory. Stejně postupujte s batáty. Není nutné je loupat. Brambory a batáty rozkrojte podélně na dlouhé klínky.
Fáze 3 /5
Brambory i batáty vařte předem v osolené vodě při střední teplotě asi 8 až 10 minut. Vidličkou zkontrolujte, zda jsou uvařené. Neměly by být příliš měkké, aby se na grilu nerozpadaly. Zchlaďte je studenou vodou. Nechte je okapat a dejte je do mísy. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Jemně promíchejte.
Fáze 4 /5
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte brambory na grilovací desku a grilujte 10 až 15 minut. V polovině doby otočte, aby pěkně zhnědly na obou stranách.
Fáze 5 /5
Brambory podávejte s omáčkou chimichurri. Můžete je vyzkoušet s grilovaným masem.