Mořský vlk v pistáciové krustě s pečenou dýní
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
2 os.
1 ks Malá dýně
1 pl. Olivový olej
1 pl. Med
3 sní. Rozmarýn
Sůl, pepř
2 ks Velké steaky mořského vlka
100 g Řecký jogurt
2 pl. Nasekaný kopr
0.25 čl Sušený česnek
25 g Nasekané pistácie
40 g Panko strouhanka
2 pl. Nasekaná petrželka
1 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Dýni omyjte a podélně rozkrojte. Vyjměte semínka lžící a na horní straně dužiny udělejte zářezy. Mašlovačkou potřete dužinu dýně olejem a poté medem. Dochuťte solí a pepřem a posypte rozmarýnem.
Fáze 2 /8
Rybu osušte a okořeňte. V misce smíchejte jogurt, kopr a sušený česnek. Mašlovačkou natřete směs na rybu. V hluboké misce smíchejte pistácie, panko strouhanku a petrželku. Dochuťte solí a pepřem. Část ryby namočenou v jogurtu ponořte do směsi.
Fáze 3 /8
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte poloviny dýně.
Fáze 4 /8
Zapněte nádobu č. 2. Na desku v nádobě č. 2 dejte filety ryby.
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /8
V polovině pečení poloviny dýně otočte.
Fáze 7 /8
Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo možné maso snadno vidličkou odloupnout.
Fáze 8 /8
Poloviny dýně podávejte s rybími steaky. Pokapejte olivovým olejem a podávejte s měsíčkem citrónu.