Filety z bílé ryby v brokolicové krustě
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Velká hlávka brokolice (asi 800 g)
6 pl. Olivový olej
3 pl. Petrželka
1 pl. Kopr
50 g Parmezán
4 Filety z tresky
4 čl Hořčice
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /9
Brokolici omyjte a nakrájejte na růžičky.
Fáze 2 /9
Vezměte 100 g růžiček. Růžičky nastrouhejte na jemném struhadle na brokolicovou krupici. Dejte stranou.
Fáze 3 /9
V hrnci přiveďte vodu k varu. Vodu osolte a vložte do ní zbytek růžiček. Vařte 4 minuty při střední teplotě. Sceďte.
Fáze 4 /9
Růžičky dejte do zapékací mísy o rozměrech 30 cm x 24 cm.
Fáze 5 /9
Připravte si směs na obalování: smíchejte brokolicovou krupici, kterou jste si odložili stranou, s olivovým olejem, petrželkou, koprem a parmazánem. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 6 /9
Filety z tresky položte do zapékací mísy na růžičky brokolice. Každý kousek tresky potřete pomocí lžíce hořčicí a obalte brokolicovou směsí.
Fáze 7 /9
Zapékací mísu dejte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby.
Fáze 8 /9
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 20 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 9 /9
Rybu podávejte s brokolicí.