Smažený mořský vlk s rybí omáčkou
- Celková doba 37 min
- 10 min
Příprava - 17 min
Vaření - 10 min
Chlazení
Přísady
2 os.
1 Galangal (15 g)
2 strou. Česnek
1 tyč. Citronová tráva
1350 g Celý mořský vlk (zbavený šupin a vykuchaný)
Sůl
2 pl. Palmový cukr
2 pl. Rybí omáčka
2 pl. Voda
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /5
Oloupejte a nakrájejte kousek galangalu na třetiny. Stroužky česneku oloupejte a rozpulte. Odstraňte klíčky. Stonek citronové trávy rozkrojte podélně napůl a poté nakrájejte na třetiny. Vnitřek ryby okořeňte a vložte do ní náplň.
Fáze 2 /5
Vložte desku do spotřebiče a nastavte program GRIL na 200 °C pro předehřátí na 10 minut.
Fáze 3 /5
Jakmile je předehřátí dokončeno, vložte rybu do fritézy Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program GRIL na 200 °C na 7 minut.
Fáze 4 /5
Mezitím smíchejte v malé misce palmový cukr, rybí omáčku a vodu.
Fáze 5 /5
Rybu naservírujte na talíř s omáčkou. Rybu při krájení přelijte omáčkou. Dobrou chuť!