Smažený chleba s vepřovým masem
- Celková doba 59 min
- 45 min
Příprava - 14 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
1 Šalotka
5 cl Rýžový ocet
5 cl Voda
100 g Krupicový cukr
0.5 Okurka
10 list Thajská bazalka
2 strou. Česnek
250 g Mleté vepřové maso
1.5 pl. Sójová omáčka
1 čl Krupicový cukr
2 pl. Nasekaný koriandr
1 špet. Bílý pepř
16 plá. Nakrájený chléb
2 Rozšlehaná vejce
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 2 /8
Do hrnce dejte rýžový ocet, vodu a cukr. Přiveďte k varu, aniž byste směs redukovali. Stáhněte plamen a přidejte nakrájenou šalotku. Přikryjte a nechejte vychladnout.
Fáze 3 /8
Mezitím oloupejte okurku a podélně rozpulte. Odstraňte semínka a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Utrhněte si lístky thajské bazalky a nakrájejte je na 3 nebo 4 kousky, podle velikosti lístků. Až šalotka a marináda vychladnou, přidejte okurky a bazalku. Stěrkou promíchejte a dejte alespoň na 2 hodiny odležet do lednice.
Fáze 4 /8
Oloupejte a nasekejte stroužky česneku. Dejte je do velké mísy a přidejte mleté vepřové maso, sójovou omáčku, cukr, nasekaný koriandr a bílý pepř. Pomocí stěrky důkladně promíchejte všechny ingredience, dokud nezískáte hladkou náplň.
Fáze 5 /8
Nakrájený chléb zploštěte válečkem. Na polovinu plátků přidejte lžíci náplně a rovnoměrně rozetřete, po okrajích nechejte 1 cm nenamazaný. Navrch položte zbývající plátky chleba, pak pomocí válečku přitlačte okraje chleba k sobě, aniž byste rozdrtili náplň uprostřed. Chleba namočte do rozšlehaného vejce.
Fáze 6 /8
Polovinu takto připravených sendvičů vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 8 minut.
Fáze 7 /8
Zbývající sendviče položte na pečicí plech. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 6 minut. Protože je spotřebič již horký, doba fritování bude kratší.
Fáze 8 /8
Osmažený chléb dejte na talíř a podávejte s marinovanými okurkami. Dobrou chuť!