Losos v koprové smetanové omáčce
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
6 plátek Losos
0.5 Svazek kopru
1 ks Cibule, nakrájená najemno
3 pl. Citrónová šťáva
Citrón
2 strou. Sekaný česnek
Sůl a pepř
75 ml Olivový olej
180 ml Nízkotučná kysaná smetana
Příprava
Fáze 1 /5
Do mixéru dejte kopr, cibuli, citrónovou šťávu a kůru, česnek a polovinu soli a pepře (půl lžičky od každého). Mixujte, dokud nebude vše důkladně rozmixované. Zatímco mixér běží, opatrně přilévejte olej, aby byla směs rovnoměrné konzistence.
Fáze 2 /5
Směs rozdělte na dvě půlky.
Fáze 3 /5
Jednu polovinu smíchejte s kysanou smetanou a dejte stranou. Lososa osolte zbylou solí a opepřete a potřete ho druhou polovinou koprové omáčky.
Fáze 4 /5
Zapněte gril. Zvolte na grilu program RYBY a stiskněte tlačítko OK. Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje dejte lososa na gril a gril přiklopte.
Fáze 5 /5
Lososa podávejte se zbytkem omáčky, kterou jste si dali stranou.