Grilované pirohy s dušeným zelím
- Celková doba 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
750 g Bílé zelí (1 malé)
150 g Cibule
2 strou. Česnek
2 pl. Rostlinný olej
Sůl, pepř
30 g Rajský protlak
10 cl Bílé víno
450 g Čerstvé nebo mražené pirohy
20 g Máslo
1 Kopr
1 sva. Petržel
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /7
Jsou-li vnější listy zelí poškozené, otrhejte je. Zelí rozpulte, vyjměte většinu středu a zbytek nožem nebo mixérem nasekejte na kostičky.
Fáze 2 /7
Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek na jemno. Dejte je spolu se zelím do zapékací mísy, nalijte na ně olej, osolte a opepřete a zamíchejte.
Fáze 3 /7
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 10 minut. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 4 /7
Rajský protlak nařeďte bílým vínem. Směs přidejte k zelí, zamíchejte, zavřete gril a pečte dalších 10 minut.
Fáze 5 /7
Mezitím uvařte pirohy v osolené vařící vodě podle pokynů na obalu. Nechte je okapat a dejte je do mísy s kousky másla. Zamíchejte, aby se pirohy pokryly máslem.
Fáze 6 /7
Otevřete gril OptiGrill v poloze Kompletní pokrm. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte pirohy na grilovací desku a grilujte 3 minuty z každé strany.
Fáze 7 /7
Nasekejte kopr a listy petrželky, přidejte je k zelí a zamíchejte. Grilované pirohy podávejte s dušeným zelím.