Grilovaná shawarma s omáčkou chipotle
- Celková doba 25 min
- 20 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
60 g Chilli pasta chipotle
2 pl. Majonéza
90 g Kysaná nebo tučná smetana
120 g Červené zelí
120 g Bílé zelí
1 čl Sůl
1 čl Cukr
2 pl. Rostlinný olej
100 g Masité rajče (asi 1)
100 g Okurka
50 g Červená cibule
520 g Kuřecí plátky
4 Placky lavaš nebo velké pšeničné placky
100 g Korejská mrkev (mrkev strouhaná, v korejském stylu)
Příprava
Fáze 1 /7
Připravte si omáčku: smíchejte chilli pastu s majonézou a kysanou smetanou. Uložte v chladničce.
Fáze 2 /7
Kráječem nastrouhejte nebo na jemno nakrájejte červené a bílé zelí. Dejte je do mísy se solí, cukrem a olejem a zamíchejte.
Fáze 3 /7
Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Okurku a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 4 /7
Zapněte gril OptiGrill. Zvolte program KUŘE a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje položte kuřecí plátky na gril a gril zavřete. Pečte tak dlouho, dokud se kontrolka nerozsvítí červeně.
Fáze 5 /7
Kuřecí plátky vyjměte a nakrájejte je na proužky o šířce 1 cm.
Fáze 6 /7
Omáčku namažte na placky lavaš, přidejte proužky kuřecího masa, klínky rajčat, nakrouhané nakládané zelí, plátky okurky, plátky cibule a strouhanou mrkev. Placky zabalte, přehněte na obou stranách a uzavřete do nich náplň.
Fáze 7 /7
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte zavinuté placky na grilovací desky a grilujte je 5 minut. Pravidelně je otáčejte, aby se opekly ze všech stran.