Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff
- Celková doba 1 hod. 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
2 list Bobkový list
1 sva. Tymián
1 pl. Vinný ocet
1 pl. Slunečnicový olej
1 čl Paprika
Sůl, pepř
700 g Hovězí na grilování vcelku, silné asi 3–4 cm (vysoký roštěnec nebo květová špička)
140 g Cibule (asi 1)
300 g Žampióny
80 g Velké nakládané okurky (asi 3)
30 g Máslo
1 špet. Cukr
2 čl Paprika
2 pl. Rajský protlak
1 čl Hořčice
10 cl Suché bílé víno
150 g Crème fraîche (kysaná smetana)
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Listy bobkového listu a tymiánu nasekejte na jemno. Smíchejte ocet, olej, papriku, sůl a pepř a touto směsí hovězí potřete. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno. Přidejte ji k masu a marinujte alespoň 1 hodinu.
Fáze 2 /6
Omyjte houby a nakrájejte je na proužky. Nakládané okurky nakrájejte na malé kousky.
Fáze 3 /6
Kousky cibule dejte do zapékací mísy spolu s kousky másla.
Fáze 4 /6
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje přidejte do zapékací mísy houby a nakládané okurky. Nechte za občasného míchání péci 5 minut. Přidejte cukr, papriku, rajský protlak, hořčici, sůl a pepř. Nařeďte bílým vínem a smetanou a zamíchejte.
Fáze 5 /6
Kousky hovězího dejte na grilovací desku a grilujte 20 minut. V polovině času maso otočte, aby bylo středně propečené. Současně pravidelně míchejte houby.
Fáze 6 /6
Když je maso hotové, dejte ho na prkénko a nechte před krájením 5 minut odpočívat. Podávejte ho s houbovou omáčkou.