Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 40 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

4 os.

  • 2 list Bobkový list

  • 1 sva. Tymián

  • 1 pl. Vinný ocet

  • 1 pl. Slunečnicový olej

  • 1 čl Paprika

  • Sůl, pepř

  • 700 g Hovězí na grilování vcelku, silné asi 3–4 cm (vysoký roštěnec nebo květová špička)

  • 140 g Cibule (asi 1)

  • 300 g Žampióny

  • 80 g Velké nakládané okurky (asi 3)

  • 30 g Máslo

  • 1 špet. Cukr

  • 2 čl Paprika

  • 2 pl. Rajský protlak

  • 1 čl Hořčice

  • 10 cl Suché bílé víno

  • 150 g Crème fraîche (kysaná smetana)

  • Sůl, pepř

Příslušenství

  • Plech na pečení XL
    Plech na pečení XL
  • Plech na pečení
    Plech na pečení

Příprava

Fáze 1 /6

Listy bobkového listu a tymiánu nasekejte na jemno. Smíchejte ocet, olej, papriku, sůl a pepř a touto směsí hovězí potřete. Oloupejte a nakrájejte cibuli na jemno. Přidejte ji k masu a marinujte alespoň 1 hodinu.

  • 2list Bobkový list
  • 1sva. Tymián
  • 1pl. Vinný ocet
  • 1pl. Slunečnicový olej
  • 1čl Paprika
  • Sůl, pepř
  • 700g Hovězí na grilování vcelku, silné asi 3–4 cm (vysoký roštěnec nebo květová špička)
  • 140g Cibule (asi 1)

Fáze 2 /6

Omyjte houby a nakrájejte je na proužky. Nakládané okurky nakrájejte na malé kousky.

  • 300g Žampióny
  • 80g Velké nakládané okurky (asi 3)

Fáze 3 /6

Kousky cibule dejte do zapékací mísy spolu s kousky másla.

  • 30g Máslo

Fáze 4 /6

Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje přidejte do zapékací mísy houby a nakládané okurky. Nechte za občasného míchání péci 5 minut. Přidejte cukr, papriku, rajský protlak, hořčici, sůl a pepř. Nařeďte bílým vínem a smetanou a zamíchejte.

  • 1špet. Cukr
  • 2čl Paprika
  • 2pl. Rajský protlak
  • 1čl Hořčice
  • 10cl Suché bílé víno
  • 150g Crème fraîche (kysaná smetana)
  • Sůl, pepř
  • Plech na pečení XL

Fáze 5 /6

Kousky hovězího dejte na grilovací desku a grilujte 20 minut. V polovině času maso otočte, aby bylo středně propečené. Současně pravidelně míchejte houby.

Fáze 6 /6

Když je maso hotové, dejte ho na prkénko a nechte před krájením 5 minut odpočívat. Podávejte ho s houbovou omáčkou.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
10 min

Grilované hovězí maso s omáčkou chimichurri (Picanha)

ratings.NaN

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Grilované hovězí maso s omáčkou chimichurri (Picanha)
Tefal
Tefal
15 min

Hovězí plátek s houbami a nivou

ratings.NaN

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Hovězí plátek s houbami a nivou
Tefal
Tefal
1 hod. 26 min

Hovězí špízy s teriyaki omáčkou

ratings.NaN

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Hovězí špízy s teriyaki omáčkou
Tefal
Tefal
28 min

Hovězí špízy s teriyaki omáčkou

ratings.NaN

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Hovězí špízy s teriyaki omáčkou
Tefal
Tefal
20 min

Hovězí medailonky s omáčkou béarnaise

ratings.NaN

Grilované hovězí s houbami v omáčce Stroganoff - recept OptiGrill 4in1 | Tefal
Hovězí medailonky s omáčkou béarnaise