Grilované batáty s omáčkou tahini
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
700 g Batáty
2 pl. Olivový olej
1 čl Sůl
245 g Rostlinný jogurt
3 pl. Tahini (sezamová pasta)
1 pl. Citrónová šťáva
Sůl, pepř
1 pl. Olivový olej
1 pl. Zrnka granátového jablka
1 pl. Nasekaná petrželka
1 čl Opečený kmín
1 Citrón
Příprava
Fáze 1 /6
Batáty oloupejte a nakrájejte na velké kousky. Přidejte olivový olej a sůl. Ve velké míse promíchejte.
Fáze 2 /6
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 20 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 3 /6
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte batáty a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 4 /6
V polovině pečení batátové hranolky otočte.
Fáze 5 /6
V misce smíchejte jogurt, koření tahini a citrónovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Dochuťte kapkami olivového oleje, zrnky granátového jablka, petrželkou a kmínem.
Fáze 6 /6
Batáty podávejte ihned s omáčkou tahini a několika měsíčky citrónu.