Grilované ovocné špízy s čokoládovou omáčkou
- Celková doba 21 min
- 15 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
300 g Dužina ananasu (asi čtvrtina oloupaného ananasu)
375 g Dužina vodního melounu
95 g Tekutý med
1 čl Vanilkový prášek
1.5 pl. Čerstvě vymačkaná limetková šťáva
1.5 čl Strouhaná limetková kůra
375 g Červené hroznové víno
165 g 65% tmavá čokoláda
11 cl Voda
11 cl Smetana ke šlehání
Příprava
Fáze 1 /5
Dužinu ananasu a vodního melounu nakrájejte na 2cm kostky. Smíchejte med s vanilkou, šťávou a strouhanou limetkovou kůrou. Přidejte kostky ovoce a červené hroznové víno. Smíchejte a odložte do chladničky, abyste si připravili čokoládovou omáčku.
Fáze 2 /5
Čokoládu nasekejte nožem a vložte do misky. Do malého rendlíku nalijte vodu a smetanu. Přiveďte k mírnému varu a za stálého šlehání metlou nalijte na čokoládu. Nechte ji vychladnout.
Fáze 3 /5
Připravte si špízy. Napichujte střídavě okapané ovoce v množství přibližně 80 g na špejli.
Fáze 4 /5
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte špízy na desky a pečte 6 minut. V polovině pečení otočte a potřete marinádou, aby špízy zhnědly na všech stranách.
Fáze 5 /5
Špízy podávejte s čokoládovou omáčkou.