Grilované rybí špízy
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 kusů
800 g Treska
1 ks Červená paprika
1 ks Cuketa
200 g Cherry rajčata
150 g Žampiony
4 strou. Česnek
2 lžička Zázvor
3 lžička Mletá paprika
2 lžička Sušené oregáno
2 lžíce Olivový olej
4 lžíce Voda
Citrón
6 ks
Příprava
Fáze 1 /6
Nejprve si připravte marinádu na rybu. V míse smíchejte česnek, zázvor, mletou papriku (posypejte až těsně před koncem grilování, aby paprika nezhořkla), sušené oregáno, olivový olej, vodu, šťávu a kůru z citrónu.
Fáze 2 /6
Filety a řádně omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na zhruba stejně velké kostky. Žampióny důkladně očištěte ale nechjete v celku
Fáze 3 /6
Do marinády naložte rybí maso a důkladně v marinádě promíchejte. Maso můžete nechat odležet v marinádě 1 - 12 hodin, ale není to nutné.
Fáze 4 /6
Na grilovací jehly napichujte střídavě kostku masa, zeleninu a opakujte po celé délce. Na konec jehly napíchněte 1 ks žampiónu. Pokračujte s dalšími špejlemi do spotřebování přísad.
Fáze 5 /6
Rozložte gril do polohy barbecue a na bočním termostatu nastavte polohu 3. Vyčkejte na signál a poté na gril rozložte špízy. Opékejte do zlatova zhruba 10 - 15 minut. Přičemž průběžně špízy otáčejte.
Fáze 6 /6
Špízy podávejte například s petrželkovými bramborami přelité máslem.