Caprese špízy s kuřecím a grilovaným lilkem
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 kg Lilek, (asi 3)
1.5 čl Sůl
8 cl Olivový olej
60 g Pesto
900 g Kuřecí plátky (asi 4)
2 čl Sušený česnek
2 čl Provensálské bylinky
1.5 čl Sůl
1.5 pl. Balzamikový ocet
36 Cherry rajčata, (asi 300 g)
24 Mozzarella, (asi 120 g)
1 sva. Bazalka
Příprava
Fáze 1 /4
Lilky omyjte. Nakrájejte je na plátky asi 1 cm silné. Dejte je do mísy, osolte a přidejte polovinu olivového oleje. Rukama promíchejte, aby se plátky pokryly směsí. V malé misce smíchejte pesto a zbývající olej.
Fáze 2 /4
Kuřecí plátky nakrájejte na 32 kostek. Dejte je do salátové mísy, přidejte česnekovou mouku, provensálské bylinky, sůl, ocet a zamíchejte. Připravte si špízy. Na špíz napichujte střídavě 4 kostky kuřecího, 3 cherry rajčata a 2 kuličky mozzarelly.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte plátky lilku na gril a grilujte 5 minut z každé strany. Grilovat budete muset ve dvou dávkách. Lilky dejte do mísy, nalijte na ně pesto a posypte je polovinou listů bazalky.
Fáze 4 /4
Špízy dejte na grilovací desky a grilujte je 15 minut. Pravidelně je otáčejte, aby se opekly ze všech stran. Posypte je zbývající nasekanou bazalkou a podávejte spolu s lilky.