Hovězí plátek s houbami a nivou
- Celková doba 15 min
- 15 min
Příprava - 0 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (18)
Elektrický gril Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill 4v1 Inox GC774D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill Elite GC750D30 Stříbrný/Černý Elektrický gril Tefal OptiGrill+ XL Snacking & Baking se zapékací mísou GC724D12 Stříbrný/Černý Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 plátek Hovězí
Sůl a pepř
15 g Máslo
250 g Houby
2 strou. Česnek
Sušený tymián
2 pl. Balzamikový ocet
50 ml Petrželka
60 g Niva
Příprava
Fáze 1 /5
Plátky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 2 /5
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje položte maso na gril a gril přiklopte. Grilujte, dokud nedosáhnete požadovaného propečení: velmi krvavé, krvavé, středně propečené nebo dobře propečené. Maso dejte na talíř a zakryjte fólií.
Fáze 3 /5
Před servírováním nechte 5 minut odstát.
Fáze 4 /5
. Mezitím si rozpusťte máslo ve velké nepřilnavé pánvi při středním stupni teploty. Přidejte houby, česnek, tymián, sůl a pepř. Nechte za občasného míchání vařit 5 minut. Když jsou houby dostatečně orestované, za neustálého míchání přidejte balzamikový ocet. Pánev hned sundejte z plotny, přidejte petrželku a dobře promíchejte.
Fáze 5 /5
Když jsou hovězí plátky hotové, dejte na ně houby a podávejte. Nakonec posypejte kousky nivy.