Tuňáková poke miska
- Celková doba 26 min
- 20 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
10 cl Sójová omáčka
3 pl. Sezamový olej
2 pl. Med
2 pl. Čerstvý zázvor
2 Česnek
500 g Steak z tuňáka
750 g Sushi rýže
3 Avokádo
30 g Červená cibule
300 g Mango
100 g Edamame
6 pl. Čerstvý koriandr
Sezamová semínka
Sušené listy nori nebo mořské řasy
2 Limetka
Příprava
Fáze 1 /5
Tuňáka nakrájejte na kostky. V nádobě smíchejte suroviny na marinádu. Přidejte tuňákové kostky a jemně zamíchejte. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat v chladničce.
Fáze 2 /5
Marinované tuňákové kostky dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 3 /5
Zkontrolujte propečenost a v případě potřeby dobu pečení prodlužte. Uvařenou rýži na sushi rozdělte do 6 misek.
Fáze 4 /5
Otevřete rukojeť oběma rukama. Opatrně vyjměte marinovaného tuňáka a položte ho na rýži v miskách.
Fáze 5 /5
Do každé misky dejte kolem tuňáka avokádo, cibuli, mango a fazolky sójových bobů. Posypte je sezamovými semínky a přidejte proužky řasy nori. Podávejte ihned!