Grilovaný tuňák se sezamovými semínky a pečeným avokádem
- Celková doba 25 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
Na tuňáka:
450 g Červený tuňák
40 g Bílá sezamová semínka
40 g Černá sezamová semínka
2 pl. Sezamový olej
Na avokádo:
2 Avokáda
1 pl. Sezamový olej
Na zálivku:
1 čl Strouhaný zázvor
2 pl. Sójová omáčka
1 pl. Rýžový ocet
2 pl. Omáčka ponzu
Příprava
Fáze 1 /8
V misce smíchejte zázvor, sójovou omáčku, rýžový ocet a omáčku ponzu. Zamíchejte a odložte do chladu.
Fáze 2 /8
Avokádo rozkrojte napůl a vyjměte pecku. Odstraňte slupku a každou polovinu opět rozkrojte na poloviny, abyste měli z avokáda 4 klínky. Sezamová semínka nasypte do hlubokého talíře. Tuňáka potřete sezamovým olejem a obalte v semínkách.
Fáze 3 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRIL na 3 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřívání. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program RYBY na 2 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte kousky tuňáka.
Fáze 4 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 5 /8
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřívání grilu dokončeno. Na desku v nádobě č. 1 dejte v mírných rozestupech kousky avokáda. Potřete je sezamovým olejem a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 6 /8
V polovině pečení kousky avokáda otočte. V polovině pečení tuňáka otočte.
Fáze 7 /8
Dbejte na to, aby se pokrm dobře propekl. Propečení může záviset na velikosti kousků. V případě potřeby prodlužte dobu pečení o minutu, aby bylo možné maso snadno vidličkou odloupnout.
Fáze 8 /8
Tuňáka nakrájejte na plátky a podávejte s klínky avokáda. Posypte nakrájenou jarní cibulkou, papričkami jalapeño a smaženou cibulkou.