Poke bowl s grilovaným tuňákem
- Celková doba 19 min
- 10 min
Příprava - 4 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (16)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
3 pl. Rýžový ocet
Pepř
10 g Čerstvý zázvor
Pálivá omáčka
2 pl. Sezamový olej
6 cl Sójová omáčka
330 g Tuňákové steaky (cca 2 ks)
500 g Předvařená rýže na sushi
2 Malá avokáda
20 g Červená cibule
200 g Mango
80 g Sójové boby (edamame)
4 pl. Nasekaný čerstvý koriandr
1 pl. Černá a bílá sezamová semínka
Ředkvičky, okurka, červené zelí a mrkev
Příprava
Fáze 1 /4
V nádobě smíchejte suroviny na marinádu. Přidejte tuňákové steaky a jemně zamíchejte. Zakryjte a nechte 15 minut marinovat v chladničce.
Fáze 2 /4
Marinované tuňákové steaky dejte do přístroje s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 3 /4
Zkontrolujte dobu pečení a v případě potřeby ji prodlužte.
Fáze 4 /4
Grilované tuňákové steaky dejte na prkénko a nechte je 5 minut odpočívat. Poté je ostrým nožem nakrájejte na proužky. Předvařenou rýži na sushi rozdělte do 6 misek. Tuňáka na ně rovnoměrně rozdělte. Do každé misky naaranžujte kolem tuňáka avokádo, cibuli, mango a fazolky sójových bobů. Posypte sezamovými semínky, čerstvým koriandrem a proužky zeleniny. Dobrou chuť!