Tempura z vodního špenátu s pikantní omáčkou z vepřového masa
- Celková doba 59 min
- 30 min
Příprava - 14 min
Vaření - 15 min
Chlazení
Přísady
2 os.
5 Vodní špenát
2 Šalotky
1 strou. Česnek
4 pl. Olej
50 g Mleté vepřové maso
5 cl Zeleninový vývar
1 čl Červená chilli pasta
1 pl. Nasekané arašídy
1 pl. Rybí omáčka
1 pl. Palmový cukr
0.5 Limetka
150 g Mouka na pečivo
19 cl Studená voda
1 čl Sůl
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Vodní špenát omyjte a oddělte listy od stonků. Stonky rozkrojte napůl. Nechejte odkapat a dejte stranou do lednice. Šalotky oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte stranou.
Fáze 2 /8
Na rozpálenou pánev přidejte polovinu oleje a rychle opečte mleté vepřové maso. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechejte vychladnout.
Fáze 3 /8
Až vychladne maso, přidejte chilli pastu, nasekané arašídy, rybí omáčku, palmový cukr, limetkovou kůru a šťávu, šalotku a česnek. Promíchejte stěrkou a dejte vychladit do lednice.
Fáze 4 /8
Připravte si těsto na tempuru. Do velké mísy nasypte mouku a následně vlijte studenou vodu. Vyšlehejte do hladkého těsta. Přidejte sůl, olej a dobře promíchejte. Těsto dejte stranou.
Fáze 5 /8
Listy vodního špenátu ponořte do těsta.
Fáze 6 /8
Tempuru z vodního špenátu vložte do fritézy Easy Fry na již připravenou podložku. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 200 °C na 7 minut. V případě potřeby pokračujte ve fritování ještě několik minut.
Fáze 7 /8
Jakmile je dávka ufritovaná, postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
Fáze 8 /8
Položte na talíř a podávejte s pikantní omáčkou. Dobrou chuť!