Slaný koláč s kuřecím masem
- Celková doba 1 hod. 10 min
- 30 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
50 cl Mléko
1 kostka Kuřecí vývar
800 g Kuřecí plátky (asi 4)
1 Cibule
3 vět. Celer
2 Mrkev
250 g Žampióny
60 g Máslo
100 g Mražený hrášek
10 cl Bílé víno
1 pl. Čerstvý tymián
2 pl. Petrželka
2 pl. Hladká mouka
2 Listové těsto
1 Žloutek
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Do hrnce nalijte mléko a kuřecí vývar. Přidejte kuřecí plátky a přiveďte k mírnému varu. Vařte 12 minut.
Fáze 2 /8
Cibuli nasekejte na jemno. Řapíkatý celer nakrájejte na kostičky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Nakrájejte žampiony na 1 cm silné proužky. V rendlíku rozpusťte máslo. Přidejte všechnu zeleninu včetně hrášku a vařte 2 minuty. Přidejte víno a nechte 1 minutu odpařovat.
Fáze 3 /8
Odpěňovačkou vyjměte kuře z mléka a nakrájejte ho na kostky. Kostky kuřecího masa a zeleninu dejte na pánev.
Fáze 4 /8
Přidejte mouku a znovu smíchejte. Přidejte tři čtvrtiny mléka a míchejte, aby vznikla hladká, hustá směs. Dochuťte a přidejte tymián a nasekanou petrželku.
Fáze 5 /8
Listové těsto rozložte do vysoké dortové formy o průměru 24 cm, aby bylo i po stranách formy až k okraji. Nalijte do ní směs kuřecího se zeleninou. Přikryjte druhým plátem listového těsta. Oba pláty těsta slepte k sobě a okraje lehce přimáčkněte konečky prstů. Povrch koláče potřete směsí žloutků a mléka.
Fáze 6 /8
Koláč dejte na mřížku. Mřížku dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 200 °C a nastavte dobu pečení na 40 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočívat. Podávejte se zeleným salátem.