Mrkvový dort
- Celková doba 55 min
- 25 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
12 os.
2 Vejce
90 g Hnědý cukr
90 g Rostlinný olej
2 pl. Smetana na vaření
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Perníkové koření
0.5 čl Mletý zázvor
0.5 pl. Solný květ nebo mořská sůl
100 g Hladká mouka
25 g Kukuřičná mouka
1 pl. Kypřicí prášek do pečiva
160 g Strouhaná mrkev
40 g Sekané vlašské ořechy
0.5 Pomeranč (kůra)
100 g Smetanový sýr typu Philadelphia®
25 g Moučkový cukr
0.5 pl. Tekutý vanilkový extrakt
2 pl. Jádra vlašských ořechů
Příprava
Fáze 1 /8
Vejce a cukr vyšlehejte v míse do pěny. Přidejte olej, smetanu a koření. Smíchejte mouku, kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
Fáze 2 /8
Když je těsto hladké, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy a pomerančovou kůru.
Fáze 3 /8
Použijte dortovou formu přiměřeně velkou vzhledem k velikosti spotřebiče. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a do formy nalijte mrkvové těsto.
Fáze 4 /8
Formu položte na mřížku. Umístěte mřížku do prostřední polohy spotřebiče.
Fáze 5 /8
Zapněte spotřebič. Zvolte program BAKE (pečení) při 170 °C a nastavte dobu pečení na 30 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /8
Před podáváním nechte vychladnout na drátěné mřížce.
Fáze 7 /8
Mezitím si připravte polevu. V míse smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte 2 až 3 minuty do krémové konzistence. Odstavte a nechte vychladnout.
Fáze 8 /8
Po vychladnutí dort potřete polevou. Posypte ho zbývajícími ořechy.