Mrkvový dort
- Celková doba 55 min
- 25 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
2 Vejce
90 g Hnědý cukr
90 g Olej
2 pl. Smetana na vaření
0.5 čl Mletá skořice
0.5 čl Kořenící směs na perník
0.5 čl Mletý zázvor
0.5 pl. Jemnozrnná sůl
100 g Hladká mouka
25 g Kukuřičný škrob
1 pl. Kypřicí prášek do pečiva
160 g Strouhaná mrkev
40 g Sekané vlašské ořechy
0.5 Pomeranč (kůra)
100 g Smetanový sýr typu Philadelphia®
25 g Moučkový cukr
0.5 pl. Tekutý vanilkový extrakt
2 pl. Jádra vlašských ořechů
Příprava
Fáze 1 /5
Vejce a cukr vyšlehejte v míse do pěny. Přidejte olej, smetanu, koření a sůl. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek do pečiva. Když je těsto hladké, přidejte nastrouhanou mrkev, nasekané vlašské ořechy a pomerančovou kůru.
Fáze 2 /5
Použijte dortovou formu o velikosti přiměřené vzhledem k množství těsta. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o velikosti dna formy, kterou jste vymazali máslem. Vložte jej do formy a do formy nalijte mrkvové těsto.
Fáze 3 /5
Formu dejte do přístroje s s mřížkou. Začněte péci.
Fáze 4 /5
Mezitím si připravte polevu. Smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte 2 až 3 minuty do krémové konzistence. Odstavte a nechte vychladnout.
Fáze 5 /5
Po vychladnutí dort potřete polevou. Posypte ho zbývajícími ořechy.