Malinový cheesecake s růžovou vodou
- Celková doba 3 hod. 21 min
- 45 min
Příprava - 6 min
Vaření - 2 hod. 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
200 g Křehké sušenky
50 g Hnědý moučkový cukr
0.5 čl Jemná sůl
1 Bio limetka (kůra)
100 g Rozpuštěné máslo
450 g Mražené maliny
80 g Moučkový cukr
5 list želatina (10 g)
600 g Smetanový sýr
100 g Malinový coulis
20 g Moučkový cukr
1 g Agar-agar (0,5 sáčku)
15 g Růžová voda
Jedlé růže na ozdobu
Příslušenství
Šlehač Flex metla
Příprava
Fáze 1 /9
Vytvořte základ pro svůj cheesecake. Přidejte sušenky a cukr do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni 'Start'. Musíte získat hrubý prášek. V případě potřeby spusťte program znovu.
Fáze 2 /9
Přidejte sůl, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Zmáčkni 'Start'.
Fáze 3 /9
Směs dejte do formy o průměru 19 cm a výšce 5 cm vyložené pečicím papírem. Použijte polévkovou lžíci k přitlačení a vyhlazení povrchu.
Fáze 4 /9
Udělejte krém. Želatinu přidejte do misky se studenou vodou, aby změkla. Do hrnce přidejte maliny a cukr a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Sundejte z plotny a přidejte želatinu. Zamíchejte. Směs nalijte do misky, aby vychladla.
Fáze 5 /9
Nalijte smetanový sýr do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni 'Start'.
Fáze 6 /9
Přidejte směs malina/želatina. Zmáčkni 'Start'. V případě potřeby směs uhlaďte stěrkou.
Fáze 7 /9
Krém nalijte na sušenkový základ, povrch uhlaďte lžící. Dejte na 2 hodiny stranou do lednice.
Fáze 8 /9
Udělejte polevu. Malinový coulis, cukr a agar-agar nasypte do hrnce. Vařte 30 sekund. Sundejte z plotny a přidejte růžovou vodu. Nechte vychladnout a polevou potřete vršek cheesecaku. Odložte na dalších 30 minut do lednice.
Fáze 9 /9
Opatrně vyndejte dort z formy. Ozdobte jedlými květy.