Makronky ve tvaru růžových srdíček
- Celková doba 1 hod. 9 min
- 30 min
Příprava - 39 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
8 os.
100 g Mleté mandle
70 g Moučkový cukr
35 g Cukrářská mouka
2 g Červené potravinářské barvivo
115 g Bílky
1 čl Citronová šťáva
175 g Moučkový cukr
1 hrnec Malinový džem
2 g Agar-agar (1 sáček)
10 g Růžová voda
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /9
Do mísy mixéru s připojeným nožem Ultrablade nasypte mleté mandle, cukr a mouku. Míchejte, dokud nezískáte jemný prášek. Pokud se všechny ingredience nevešly napoprvé, operaci opakujte. Dejte stranou.
Fáze 2 /9
Do mísy mixéru s připojenou metlou nalijte bílky a citron. Zmáčkni ‚Start'. Během míchání přidejte cukr.
Fáze 3 /9
Troubu předehřejte na 100°C.
Fáze 4 /9
Práškovou směs a potravinářské barvivo nalijte na tuhý sníh z bílků a promíchejte stěrkou.
Fáze 5 /9
Použijte plnící sáček vybavený 10 mm tryskou. Na plechu vyloženém pečícím papírem nebo silikonovém plechu jemně tvarujte srdíčka.
Fáze 6 /9
Pečte 18 minut a poté troubu zapněte na 120 °C na dalších 18 minut. Makronky by měly být suché na dotek. V případě potřeby pokračujte ve vaření.
Fáze 7 /9
Před vyjmutím makronek nechte vychladnout.
Fáze 8 /9
Malinový džem a agar-agar přiveďte v hrnci k varu na mírném ohni po dobu 1 minuty. Nechte vychladnout, poté přidejte růžovou vodu. Nalijte na plech a nechte vychladnout.
Fáze 9 /9
Před podáváním makronky ozdobte lžičkou.