Mini briošky ve tvaru jablek
- Celková doba 28 hod. 33 min
- 45 min
Příprava - 48 min
Vaření - 27 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Brioškové těsto (6 os.)
1 Golden Delicious jablko, oloupané a zbavené jádřinců (150 g)
30 g Moučkový cukr
1 čl Citronová šťáva
0.5 čl Mletá skořice
1 čl Kukuřičná mouka
1 pl. Voda
50 g Přírodní jogurt
1 Žloutek
3 g Červené potravinářské barvivo
1 pl. Mléko
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje základní přípravu: brioškové těsto (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na brioškové těsto najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu. Tento recept vyžaduje 24 hodin přípravy/odpočinku.
Fáze 2 /10
Jablko nakrájejte na malé kousky. Dejte je do hrnce. Přidejte cukr a citronovou šťávu. Na mírném ohni přiveďte k varu. Odstraňte pánev z ohně. V malé misce nařeďte kukuřičnou mouku vodou. Tekutinu přilijte k jablkům a na mírném ohni opět přiveďte k varu. Jablka dejte stranou do mísy. Po vychladnutí přidejte skořici a jogurt.
Fáze 3 /10
Směs rozprostřete na plech o tloušťce 1 cm. Plech dejte na 1 hodinu do mrazáku, aby směs ztuhla. Tuto přípravu můžete udělat den předem ve stejnou dobu jako brioškové těsto.
Fáze 4 /10
Druhý den těsto rozdělte na 9 porcí po 70 g. Z kousků těsta vytvořte kuličky. Nechte 5 minut odpočívat na pracovní ploše. Pomocí válečku vyválejte z těsta kuličky na kolečka o průměru asi 9 cm.
Fáze 5 /10
Po vyjmutí z mrazáku nakrájejte jablka na 3 cm čtverečky. Umístěte do středu těsta a přeložte těsto přes jablko, abyste vytvořili kouli.
Fáze 6 /10
Umístěte kuličky do pevných košíčků. Nechte kynout asi 1 hodinu a 30 minut. Kuličky by se měly ztrojnásobit.
Fáze 7 /10
Troubu předehřejte na 160°C.
Fáze 8 /10
Briošku potřete žloutkem, potravinářským barvivem a mléčnou polevou. Můžete je potřít několikrát, abyste měli jistotu, že glazura drží.
Fáze 9 /10
Briošky pečte 18 minut.
Fáze 10 /10
Před podáváním nechte vychladnout.