Jahodové eclairs ve tvaru hada
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 1 hod.
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
1 Odpalované těsto choux (6 os.)
150 g Smetana s 35 % tuku
10 g Moučkový cukr
50 g Jahodová marmeláda
500 g Čerstvé jahody
1 Velká jahoda se slupkou
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /7
Tento recept vyžaduje základní přípravu: odpalované těsto (choux) (6 osob). Připravili jste si ho, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na odpalované těsto (choux) najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu.
Fáze 2 /7
Troubu předehřejte na 180°C.
Fáze 3 /7
Plnící sáček s 10 mm tryskou naplňte choux těstem.
Fáze 4 /7
Na plechu vyloženém pečicím papírem vytvarujte choux těsto do tvaru hada, vytvořte 3 prameny (2 prameny vedle sebe, pak jeden pramen nahoře uprostřed).
Fáze 5 /7
Pečte 28 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 6 /7
Nalijte smetanu do mísy mixéru s připojenou metlou. Zmáčkni ‚Start'. Během míchání postupně přidávejte cukr. Zkontrolujte konzistenci krému.
Fáze 7 /7
Hada podélně rozpulte. Umístěte na mísu a lžící nalijte džem do spodní části hada. Jahody nakrájejte ostrým nožem na tloušťku 2 mm odshora dolů. Jahody položte na hadovu základnu, stlačte je k sobě, abyste vytvořili vzhled hadích šupin, a poté jahody potřete polovinou krému. Na krém položte druhou část zákusku. Zalijte zbylým krémem a opakujte s jahodami. Umístěte jahodu se slupkou, abyste odhalili hlavu hada, a použijte trochu džemu, aby je držel na místě. Udělejte řezy tak, abyste vytvořili jazyk a oči.