Plněné pečené brambory ve slupce s konfitovanou šalotkou a kmínem
- Celková doba 1 hod. 46 min
- 20 min
Příprava - 1 hod. 26 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
3 Šalotky
3 pl. Olivový olej
4 Velké brambory
2 Vejce
1 čl Kmín
1 pl. Višňový ocet nebo ocet z červeného vína
Sůl, pepř
40 g Máslo
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /12
Připravte si konfitovanou šalotku: celé, neoloupané šalotky obalte v olivovém oleji. Vložte je do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 20 minut. Nechejte vychladnout.
Fáze 2 /12
Šalotky oloupejte a vyjměte dužinu. Dužinu nasekejte nožem. Dejte stranou.
Fáze 3 /12
Brambory omyjte. Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 50 minut. Špičkou nože zkontrolujte, zda jsou uvařené, a v případě potřeby upravte čas.
Fáze 4 /12
V salátové míse obalte celé brambory zbylým olivovým olejem a solí.
Fáze 5 /12
Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Brambory vyjměte a nechejte vychladnout.
Fáze 6 /12
Brambory ve slupce vydlabejte: odřízněte vrchní část brambor. Lžící odstraňte dužinu, a přitom dbejte na to, aby brambory držely tvar a byly pevné. Vytvarujte z nich malé lodičky. Uvařené slupky dejte do velké mísy.
Fáze 7 /12
Oddělte bílky a žloutky. Dejte stranou.
Fáze 8 /12
Na přípravu nádivky na pečené brambory ve slupce: bramborovou dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte konfitovanou šalotku, kmín, višňový ocet, žloutky, pepř a polovinu másla. Promíchejte.
Fáze 9 /12
V jiné míse ušlehejte z bílků tuhý sníh. Jemně jej vmíchejte do bramborové směsi.
Fáze 10 /12
Pomocí lžíce naplňte brambory směsí tak, aby vznikla úhledná kupole.
Fáze 11 /12
Na horní část brambor položte kousky másla. Vložte brambory do fritézy Easy Fry a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 16 minut.
Fáze 12 /12
Ihned podávejte.