Křupavé malé brambory s omáčkou z pečeného česneku
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (16)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Černá Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Černá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
20 strou. Neoloupaný česnek
3 čl Olivový olej
1 Žloutek
1 pl. Hořčice
18 cl Slunečnicový olej
1 pl. Citronová šťáva
1 pl. Voda
700 g Baby brambory (12 malých brambor - ráže 35)
1 strou. Oloupaný česnek
1 vět. Rozmarýn
3 pl. Slunečnicový olej
1 čl Kukuřičná mouka
Sůl
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si konfitovaný česnek. Neoloupané stroužky dejte do mísy a pokapejte je olivovým olejem.
Fáze 2 /8
Vložte stroužky česneku do fritézy se standardním plechem. Zahajte proces vaření.
Fáze 3 /8
Stroužky oloupejte nožem a vyjměte dužinu. Dejte stranou.
Fáze 4 /8
Brambory omyjte a nakrájejte je na měsíčky, o průměru přibližně 1,5 cm.
Fáze 5 /8
Mezitím oloupejte a nakrájejte stroužek česneku. Rozmarýn nasekejte nadrobno. V poměrně velké míse smíchejte nakrájené brambory, česnek, rozmarýn, slunečnicový olej, kukuřičnou mouku a sůl.
Fáze 6 /8
Vložte je do fritézy se standartním plechem. Zahajte proces vaření.
Fáze 7 /8
Mezitím si připravte pečenou česnekovou majonézu. V malé nádobě vyšlehejte vaječný žloutek s hořčicí, poté za stálého míchání pomalu přidávejte slunečnicový olej, aby se majonéza emulgovala. Jakmile je všechen olej zapracován, přidejte citronovou šťávu, vodu a dužinu z pečeného česneku. Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladka a krémova. Pokud nemáte tyčový mixér, důkladně promíchejte lžící.
Fáze 8 /8
Brambory a omáčku naaranžujte zvlášť a podávejte.