Millefeuillle s vanilkou a malinami
- Celková doba 5 hod. 15 min
- 1 hod.
Příprava - 15 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Listové těsto
30 g Moučkový cukr
250 g Maliny
5 g Želatinové pláty
30 g Cukr
25 cl Mléko
1 Vanilkový lusk
80 g Žloutky
25 g Kukuřičný škrob
30 g Cukr
25 g Máslo
22 cl Šlehačka
10 g Moučkový cukr
10 g Moučkový cukr
Příslušenství
Flex metla
Příprava
Fáze 1 /22
Tento recept vyžaduje základní přípravu: listové těsto. Máte ho již připravené, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na listové těsto najdete v bloku "Předpoklad" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /22
Uděleje listové těsto podle receptu v přístroji. Dejte stranou.
Fáze 3 /22
Želatinu dejte do velké mísy se studenou vodou, aby se namočila.
Fáze 4 /22
Na přípravu cukrářského krému svařte mléko s cukrem a vanilkovými semínky v hrnci za pravidelného míchání.
Fáze 5 /22
Do stroje vložte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /22
Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi po troškách nalévejte horké mléko a nechte stroj běžet.
Fáze 7 /22
Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte směs k varu. Měla by zhoustnout.
Fáze 8 /22
Stáhněte z plotny a přidejte scezenou želatinu a promíchejte.
Fáze 9 /22
Přidejte máslo a znovu míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
Fáze 10 /22
Nalijte cukrářský krém na plech, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu krému a dejte na 2 hodiny do chladu.
Fáze 11 /22
Pro přípravu šlehačky přidejte smetanu a moučkový cukr do mísy stroje. Stiskněte "Start". Uchovejte v lednici.
Fáze 12 /22
Umístěte mísu s vychladlým cukrářským krémem zpět do stroje. Stiskněte "Start".
Fáze 13 /22
Pro přípravu Diplomat krému přidejte čtvrtinu šlehačky do cukrářského krému a jemně promíchejte stěrkou. Pokračujte v míchání a pokaždé přidejte trochu více šlehačky. Dejte na 2 hodiny do lednice.
Fáze 14 /22
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Fáze 15 /22
Listové těsto rozválejte válečkem, abyste získali poměrně tenký plát.
Fáze 16 /22
Pečte na plechu vyloženým pečicím papírem asi 15 minut.
Fáze 17 /22
Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 18 /22
Listové těsto nakrájejte na pravidelné obdélníky. Posypte je moučkovým cukrem a dejte do trouby na 2 až 3 minuty zkaramelizovat.
Fáze 19 /22
Nechte vychladnout na mřížce.
Fáze 20 /22
Vložte krém Diplomat do cukrářského sáčku vybaveného hladkou tryskou o průměru 14 mm.
Fáze 21 /22
Na první vrstvu listového těsta střídejte kopečky šlehačky a maliny. Tento krok opakujte podruhé a přikryjte posledním obdélníkem listového těsta.
Fáze 22 /22
Millefeuille posypte moučkovým cukrem a přidejte pár rozpůlených malin. Okamžitě podávejte.