Lososové filety v thajském stylu s pestrobarevnou zeleninou
- Celková doba 1 hod. 20 min
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
4 os.
1 ks Červená paprika nakrájená na kostičky
2 ks Mrkev
4 ks Filety z lososa
10 cl Sójová omáčka s nízkým obsahem sodíku
1 ks Limetka
4 strou. Česnek
2 čl Strouhaný zázvor
1 ks Cuketa
1 pl. Olivový olej
50 g Cukrový hrášek
50 g Fazolové klíčky
Sůl, pepř
4 pl. Sladká chilli omáčka
1 ks Sekaná jarní cibulka
2 pl. Sezamová semínka
1 ks Limetka
Koriandr
Příprava
Fáze 1 /6
Filety lososa nakrájejte na velké kostky. V míse smíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, nasekaný česnek a strouhaný zázvor. Přidejte lososa, zakryjete a nechte 20 minut odpočívat.
Fáze 2 /6
Omyjte a osušte papriku, mrkev a cuketu. Z papriky odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na proužky. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na malé kousky. Cuketu nakrájejte na hranolky stejné velikosti. V míse smíchejte nakrájenou zeleninu a olej. Přidejte cukrový hrášek a fazolové klíčky. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /6
Zapněte nádobu č. 1. Na desku v nádobě č. 1 dejte kostky lososa.
Fáze 4 /6
Zapněte nádobu č. 2. V nádobě č. 2 odstraňte desku a dejte do ní zeleninu.
Fáze 5 /6
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava lososa a zeleniny v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách. V polovině tepelné úpravy zeleninu zamíchejte.
Fáze 6 /6
Zeleninu dejte na talíře a podávejte. Lososa pokapejte sladkou chilli omáčkou, posypte cibulkou a sezamovými semínky. Zeleninu pokapejte limetkovou šťávou a posypte koriandrem.