Grilované filety z makrely s citrusy a křupavou zeleninu
- Celková doba 35 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
300 g Červená paprika (asi 2)
500 g Cukety (asi 2)
2 strou. Česnek
2 pl. Nasekaná petrželka
1 čl Sůl
6 cl Olivový olej
100 g Strouhanka
30 g Parmazán
2 Pomeranče
2 Limetky
4 Jarní cibulky
3 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
700 g Filety z makrely s kůží
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Zeleninu omyjte. Papriky rozkrojte na půl, vyjměte jádřince, každou polovinu rozkrojte na 3 díly a každý díl dále na 2 díly. Cuketu rozkrojte podélně na půl a potom na kousky o velikosti 2 cm. Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku a v míse smíchejte se sekanou petrželkou, solí a olejem. Přidejte kousky zeleniny, aby se obalily směsí. Poté přidejte strouhanku a parmazán a zamíchejte, aby se zelenina pokryla.
Fáze 2 /5
Zeleninu dejte do zapékací mísy. Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 15 minut. Během pečení dvakrát zamíchejte.
Fáze 3 /5
Mezitím oloupejte pomeranče a limetky a oddělte měsíčky, abyste nepřišli o šťávu. Přidejte nasekanou jarní cibulku, dvě třetiny olivového oleje, sůl a pepř. Dejte stranou. Filety makrely lehce potřete zbývajícím olivovým olejem.
Fáze 4 /5
Po první fázi pečení zeleniny otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a boční termostat nastavte na polohu 4. Filety makrely dejte na grilovací desku masem dolů a pečte 4 minuty, poté otočte a nechte péci další 1 až 2 minuty podle tloušťky filetů. Mezitím zeleninu ještě jednou zamíchejte.
Fáze 5 /5
Filety makrely dejte na talíř, pokapejte citrusovou omáčkou a podávejte s křupavou zeleninou.