Křupavý grilovaný chřest
- Celková doba 33 min
- 25 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
1.5 pl. Hořčice
8 pl. Olivový olej
4 cl Voda
0.75 kůra Citron
1.5 strou. Česnek
1.5 pl. Kapary
4.5 plátek Filety z ančoviček
36 Stonky chřestu
3 pl. Olivový olej
Sůl
1.5 pl. Kapary
1.5 pl. Bazalka, jemně nasekaná
Příprava
Fáze 1 /4
Malým nožem odstraňte z chřestu „šupinky“. Odřízněte spodní části, abyste odstranili ta nejtvrdší místa. Chřest na talíři polijte olejem a osolte.
Fáze 2 /4
Zavřete gril a zapněte jej. Automaticky se zvolí Manuální program. Tlačítkem M vyberte nastavení Oranžové barvy a stiskněte OK. Po předehřátí vložte polovinu chřestu na gril a opékejte 4 minuty. Opečený chřest dejte na talíř a ogrilujte zbylý chřest.
Fáze 3 /4
V misce malého mixéru smíchejte všechny ingredience na omáčku a rozmixujte do hladka.
Fáze 4 /4
Omáčkou přelijte grilovaný chřest a dochuťte kapary a lístky bazalky. Ihned podávejte.