Losos s chřestovou omeletou
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
750 g Chřest
1.5 pl. Rostlinný olej
Sůl, pepř
150 g Jarní cibulky (asi 5)
12 Vejce
45 g Strouhaný parmazán
220 g Čerstvý losos
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Odřízněte tvrdé konce chřestu a vyhoďte je. Chřest omyjte, odřízněte špičky v délce 12 cm a zbytek stonků nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Špičky chřestu dejte do mísy. Obalte je v oleji se solí a pepřem. Omyjte jarní cibulku a bílou i zelenou část nasekejte.
Fáze 2 /4
V míse rozšlehejte vejce. Přidejte kolečka chřestu, nasekanou cibulku, parmazán, sůl a pepř. Směs nalijte do zapékací mísy. Lososa nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, položte je na omeletu a velmi jemně je přimáčkněte.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje dejte víko na zapékací mísu a špičky chřestu na grilovací desku. Pečte 25 minut. Jednou nebo dvakrát během pečení chřest otočte.
Fáze 4 /4
Omeletu nakrájejte na dílky a podávejte teplou nebo studenou s grilovaným chřestem.