Křupavá treska s chřestem
- Celková doba 28 min
- 20 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
750 g Chřest
2 pl. Rostlinný olej
Sůl, pepř
750 g Hřbet tresky nebo tresky polak, plátky asi 2 cm silné
90 g Strouhanka
45 g Parmezán
3 pl. Nasekaná petrželka
60 g Rozpuštěné máslo
2 pl. Hořčice
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Odřízněte a vyhoďte tvrdou část stonku chřestu. Vařte 3 minuty v osolené vařící vodě. Chřest osušte a dejte do zapékací mísy. Přidejte olej, sůl a pepř. Chřest zamíchejte, aby se obalil olejem, a položte do jedné vrstvy na dno zapékací mísy.
Fáze 2 /5
Rybu nakrájejte na 6 stejně velkých kusů. Položte je na chřest.
Fáze 3 /5
V misce smíchejte strouhanku, parmazán, nasekanou petrželku a rozpuštěné máslo. Potřete horní část rybích filetů hořčicí, přidejte bylinkovou strouhanku a dobře ji přitlačte, aby se na rybu přilepila.
Fáze 4 /5
Zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte oranžové nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Po předehřátí přístroje pečte 8 minut.
Fáze 5 /5
Ihned podávejte.