Tažín s treskou a chřestem
- Celková doba 33 min
- 30 min
Příprava - 3 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
900 g Filety z tresky, vykostěné a na kostky
24 Chřest (prvních 15 cm), omytý a nasekaný
3 pl. Koriandr, jemně nasekaný
3 čl Mletý kmín
1 Citron (šťáva)
3 Petržel
600 g Rajčatové pyré
1.5 strou. Česnek, jemně nasekaný
75 g Šalotka, nasekaná
2 pl. Rostlinný olej
1 Vejce
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Nasekejte najemno šalotku.
Fáze 3 /8
Nasekejte najemno česnek.
Fáze 4 /8
Rozmixujte rybu s česnekem, petrželí, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte 5 rybích kuliček na osobu. Do nádoby nalijte olej.
Fáze 5 /8
Rozpalte olej. Zlehka rybí kuličky osmahněte. Odložte stranou.
Fáze 6 /8
Přidejte 100 ml vody, šalotky, rajčatové pyré, citronovou šťávu a kmín. Přidejte koření. Vložte rybí kuličky zpět do nádoby. Přidejte chřest.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 3 minuty
Fáze 8 /8
Přidejte koriandr. Podávejte s kuskusem nebo rýží.