Bruschetta s prosciuttem a chřestem
- Celková doba 23 min
- 20 min
Příprava - 3 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 Velké plátky rustikálního chleba, opečené
2 strou. Česnek, oloupaný
20 ston. Stonky zeleného chřestu, omyté a ořezané
4 plá. Prosciutto
600 g Rajčata, omytá a na kostičky
200 g Cibule, oloupaná a jemně nasekaná
15 Lístky čerstvé bazalky, omyté a na tenké plátky
2 pl. Olivový olej
50 g Parmazánové hobliny
Chilli paprička (nebo sladká paprika)
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Fáze 3 /8
Čerstvou bazalku omyjte a nasekejte najemno.
Fáze 4 /8
Plátky chleba potřete česnekem. Do nádoby nalijte olej.
Fáze 5 /8
Přidejte cibuli a rajče. Ochuťte solí, pepřem, chilli papričkou a bazalkou.
Fáze 6 /8
Přidejte 50 ml vody. Chřest vložte do parního koše. Koš vložte na zeleninu.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 3 minuty
Fáze 8 /8
Na opečený chléb postupně pokládejte rajčata, prosciutto, chřest a parmazán.