Zeleninové antipasti v italském stylu s burratou
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Červené papriky (250 g)
1 Lilek (250 g)
1 Cuketa (250 g)
1.5 pl. Sušená cibule
1.5 čl Sušený česnek
1.5 čl Italské koření
1.5 čl Balzamikový ocet
250 g Sušená rajčata v olivovém oleji
3 pl. Balzamikový ocet
3 strou. Česnek
4 pl. Olivový olej
1 vět. Čerstvý rozmarýn
4 Burrata
250 g Sušená rajčata
1 sva. Bazalka
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
Zeleninu omyjte. Z paprik odstraňte jádřinec a nakrájejte všechnu zeleninu na nudličky.
Fáze 2 /8
Zeleninu dejte zvlášť do misek. Do každé misky přidejte třetinu sušené cibule, třetinu sušeného česneku, třetinu italského koření a třetinu balzamikového octa. Použijte olej ze sklenice sušených rajčat a rozdělte ho do tří misek. Dochuťte solí a pepřem a promíchejte.
Fáze 3 /8
Obsah misky dejte do zapékací mísy. Přidejte 3 stroužky neoloupaného česneku.
Fáze 4 /8
Zapékací mísu dejte do nejvyšší polohy trouby.
Fáze 5 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program GRILL (grilování) při 200 °C a nastavte dobu grilování na 20 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 6 /8
V misce smíchejte balzamikový ocet, olivový olej a nasekaný rozmarýn.
Fáze 7 /8
Po vytažení z trouby zeleninu pokapejte směsí balzamikového octa, olivového oleje a rozmarýnu.
Fáze 8 /8
Zeleninu podávejte teplou se sýrem burrata, sušenými rajčaty a lístky bazalky.