Pečená letní zelenina s burratou
- Celková doba 30 min
- 10 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
375 g Lilek, (asi 1)
325 g Cuketa (asi 1 velká)
325 g Červená paprika (asi 1)
400 g Roma rajčata (asi 2)
2 strou. Česnek
1.5 pl. Balzamikový ocet
3 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
4 sní. Tymián
3 Burrata
1 sva. Bazalka
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /6
Omyjte lilek a cuketu. Lilek nakrájejte na plátky. Cuketu podélně rozpulte. Obě půlky znovu rozkrojte podélně a čtvrtky rozkrojte na půl na šířku.
Fáze 2 /6
Omyjte papriku, vyjměte jádřinec a nakrájejte ji na 8 dílů. Omyjte rajčata a nakrájejte je na čtvrtiny.
Fáze 3 /6
Otevřete gril Optigrill při teplotě 180 °C. Kousky rajčat dejte do XL zapékací mísy, přidejte kousky cukety a nakonec navrch papriky.
Fáze 4 /6
Oloupejte a rozmačkejte stroužky česneku. Smíchejte s balzamikovým octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Směsí přelijte zeleninu a posypte snítkami tymiánu.
Fáze 5 /6
XL zapékací mísu dejte do grilu OptiGrill ještě předtím, než ho zapnete. Gril zavřete a zapněte. Automaticky bude nastaven program MANUAL. Zvolte červené nastavení pomocí tlačítka M a stiskněte OK. Jakmile bude předehřev dokončen, pečte ještě 20 minut.
Fáze 6 /6
Zeleninu podávejte teplou se sýrem burrata a lístky bazalky.