Jehněčí kotlety marinované v italském koření
- Celková doba 1 hod. 23 min
- 15 min
Příprava - 8 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
4 Bobule jalovce
4 Kuličky bílého pepře
1 Jarní cibulka
1 strou. Česnek, nasekaný
2 pl. Bílé víno
6 pl. Olivový olej
0.5 kůra Citron
1 čl Směs italských bylinek
8 Jehněčí kotlety (600 g)
Sůl
Příprava
Fáze 1 /3
Pomocí válečku nebo dna kastrůlku rozdrťte kuličky jalovce a pepře. Dejte je do velké mísy. Jarní cibulku nakrájejte najemno a přidejte do mísy s nasekaným česnekem. Přidejte bílé víno, olivový olej, citronovou kůru a směs italského koření. Dobře promíchejte a poté přidejte jehněčí kotlety tak, aby byly v marinádě řádně ponořené. Dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Fáze 2 /3
Otevřete svůj OptiGrill v poloze Barbecue. Nastavte boční termostat do polohy 4. Po předehřátí vložte jehněčí kotlety na gril a opékejte 4 minuty z každé strany. Kotlety rovnoměrně rozdělte mezi dvě grilovací desky, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
Fáze 3 /3
Jakmile jsou kotlety opečené, naaranžujte je na talíře a ihned podávejte.