Jehněčí kotlety s pečenou zeleninou
- Celková doba 2 hod. 45 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
Na kotlety:
6 Jehněčí kotlety
11 cl Olivový olej
6 cl Citrónová šťáva
Citrón
2 čl Sušené oregano
2 pl. Nasekaná čerstvá petrželka
8 strou. Sekaný česnek
Sůl, pepř
Na pečenou zeleninu:
200 g Brokolice
125 g Mrkev
0.5 Červená paprika nakrájená na kostičky
0.5 Červená cibule
0.5 pl. Olivový olej
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /7
Jehněčí kotlety dobře osušte. V misce smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu a kůru, oregano, petrželku a česnek. Dochuťte solí a pepřem. Jehněčí kotlety dejte do uzavíratelného sáčku a zalijte marinádou. Sáček dobře zavřete a dejte na 2 hodiny do chladničky.
Fáze 2 /7
Zeleninu omyjte. Brokolici nakrájejte na růžičky. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kolečka. Z papriky vyjměte jádřinec a nakrájejte ji na kostičky. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Dejte je do misky a přidejte olivový olej, sůl a pepř.
Fáze 3 /7
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRIL na 10 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřívání. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 30 minut při teplotě 180 °C. Na desku v nádobě č. 2 dejte zeleninu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 4 /7
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřívání grilu dokončeno. Na desku v nádobě č. 1 dejte jehněčí kotlety.
Fáze 5 /7
V polovině pečení jehněčí kotlety otočte. V polovině pečení košík prohoďte, aby se zelenina promíchala.
Fáze 6 /7
Zkontrolujte, zda je vše upečené. V případě potřeby přidejte pár minut.
Fáze 7 /7
Kotlety podávejte s pečenou zeleninou.