Jehněčí kotlety s konfitovanou mrkví
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
4 pl. Olivový olej
1.5 pl. Sušený tymián
2 čl Sušený česnek
Sůl, pepř
16 Jehněčí kližka (12 ks)
1 kg Baby karotka (asi 2 svazky)
4 strou. Česnek
1.5 pl. Med
75 g Máslo
20 cl Voda
1.5 čl Sůl
1 sva. Čerstvý tymián
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Smíchejte olivový olej, tymián, česnek, sůl a pepř. Jehněčí kotlety potřete směsí. Nechte odstát. Mezitím si připravte zbytek receptu.
Fáze 2 /4
Na mrkvích nechte 2 centimetry stonků a mrkve očistěte. Podle velikosti je podélně rozkrojte na 4 díly a dejte je do zapékací mísy. Oloupejte a nasekejte stroužky česneku. Přidejte ho k mrkvi spolu s medem, kostkami másla, vodou, solí a čerstvým tymiánem. Zavřete víko.
Fáze 3 /4
Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte polovinu jehněčích kotlet na grilovací desku a grilujte 10 až 12 minut. V polovině grilování je otočte. Postup opakujte se zbývajícími kotletami. Během pečení mrkev občas zamíchejte.
Fáze 4 /4
Kotlety podávejte s pečenou mrkví.