Jehněčí kotlety s datlemi a kořeněnou pečenou mrkví
- Celková doba 45 min
- 20 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
190 g Změklé máslo
90 g Měkké datle
35 g Nasekaný estragon (1 malý svazek)
0.5 čl Sůl
1.2 kg Menší mrkve
1.5 čl Paprika
1.5 čl Sušený česnek
1.5 čl Skořice
1.5 čl Tymián
1.5 pl. Med
1.5 pl. Citrónová šťáva
3 pl. Olivový olej
22.5 cl Voda
1.5 čl Sůl
1.8 kg Jehněčí kližka (18 ks)
Sůl, pepř
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /5
Změklé máslo smíchejte s vypeckovanými datlemi, estragonem a solí, abyste dosáhli krémové konzistence. Dejte odstát do chladničky. Mezitím si připravte zbytek receptu.
Fáze 2 /5
Očistěte mrkev. Podélně ji rozpulte a dejte do zapékací mísy.
Fáze 3 /5
Smíchejte papriku, sušený česnek, skořici, tymián, med, citrónovou šťávu, olivový olej, vodu a sůl. Směs nalijte na mrkev a zamíchejte. Zavřete víko. Jehněčí kotlety osolte a opepřete.
Fáze 4 /5
Mísu dejte do grilu OptiGrill místo spodní desky a nastavte gril na 180 °C. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte polovinu jehněčích kotlet na grilovací desku a grilujte 10 až 12 minut. V polovině grilování je otočte.
Fáze 5 /5
Postup opakujte se zbývajícími kotletami. Během pečení mrkev občas zamíchejte. Kotlety podávejte s datlovým máslem a kořeněnou mrkví.