Kachní prsa na medu s mrkví
- Celková doba 1 hod. 8 min
- 10 min
Příprava - 28 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
1 pl. Ústřicová omáčka
3 pl. Sójová omáčka
3 pl. Med
20 cl Pomerančová šťáva
2 Čerstvá kachní prsa (cca 800 g)
750 g Mrkev
2 pl. Med
4 pl. Olivový olej
10 cl Voda
30 g Hnědý cukr
2 čl Směs čtyř koření (quatre épices)
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /8
V hluboké misce smíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, med a pomerančovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
Fáze 2 /8
Nožem nařízněte kůži na prsou tak, abyste vytvořili mřížku, ale neprořízli až na maso. Prsa dejte do marinády masitou stranou dolů. Na kůži nakapejte marinádu. Přikryjte utěrkou a dejte na 30 minut do chladničky.
Fáze 3 /8
Během této doby očistěte mrkev a podélně ji rozkrojte na 4 díly. V salátové míse smíchejte med, olivový olej a vodu. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte mrkev a zamíchejte. Mrkev dejte na zapékací mísu.
Fáze 4 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program ROAST (pečení) při 190 °C a nastavte dobu pečení na 15 minut. Stiskněte tlačítko START. Dobu pečení upravte podle velikosti mrkve.
Fáze 5 /8
Kachní prsa vyjměte z marinády. V hluboké misce smíchejte hnědý cukr a směs čtyř koření. Prsa v této směsi obalte a dbejte na to, aby byla rovnoměrně obalená.
Fáze 6 /8
Kachní prsa položte na mřížku. Mřížku dejte do prostřední polohy trouby, aniž byste vyndali zapékací mísu s mrkví. Polovinu kachní marinády nalijte do zapékací mísy na mrkev a lehce promíchejte.
Fáze 7 /8
Přístroj zapněte. Zvolte program ROAST (pečení) při 190 °C a nastavte dobu pečení na 13 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 8 /8
Prsa nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Podávejte horké s mrkví.