Kachní prsa na medu a rozmarýnu s mrkví
- Celková doba 48 min
- 15 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
2 Velká kachní prsa
6 g Tekutý med
2 sní. Rozmarýn
Sůl
1 kg Mrkev
2 pl. Olej z hroznových jader
Pepř
Příslušenství
Odkapávací tác Fritovací koš Gril
Příprava
Fáze 1 /4
Nařízněte kůži na kachních prsou. Každé kachní prso rozkrojte na 3 stejně velké díly. Vmasírujte polovinu medu, nasekané lístky ze snítky rozmarýnu a sůl. Dejte na talíř a do chladničky.
Fáze 2 /4
Očistěte mrkev. Rozčtvrťte mrkve podélně a poté nakrájejte na 5 cm dlouhé kousky. Vložte je do mísy a smíchejte s olejem, zbývajícím medem, rozmarýnem, solí a pepřem. Dejte je do fritovacího koše přístroje Easy Fry Oven & Grill a ten umístěte do prostřední přihrádky přístroje. Do spodní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Zavřete dvířka. Nastavte program HRANOLKY na 25 minut při teplotě 200 °C. Během pečení jednou zamíchejte.
Fáze 3 /4
Když zazní časovač, mrkev znovu zamíchejte a do horní přihrádky dejte grilovací mřížku. Zavřete dvířka. Nastavte program GRILL na 23 minut při teplotě 200 °C. Po 15 minutách předehřevu dejte kousky kachních prsou kůží nahoru na rozpálenou grilovací mřížku. Zavřete dvířka a pokračujte v pečení. Po 4 minutách otočte kousky kachních prsou, dvířka zavřete a pokračujte v pečení až do konce.
Fáze 4 /4
Kachní prsa podávejte s mrkví a restovanými bramborami.