Grilovaná kachní prsa na čínský způsob s bílou rýží
- Celková doba 12 hod. 45 min
- 10 min
Příprava - 12 hod.
Vaření - 35 min
Chlazení
Přísady
4 os.
2 Kachní prsa
Na marinádu:
11 cl Ústřicová omáčka
9 cl Sójová omáčka
0.5 pl. Koření Quatre épices
3 pl. Med
1 pl. Sušený česnek
Na omáčku:
3 pl. Med
13 cl Voda
0.5 pl. Koření Quatre épices
Na rýži:
250 g Jasmínová rýže
25 cl Voda
1 pl. Olivový olej
0.5 čl Sůl
Příprava
Fáze 1 /8
Kachní prsa osušte. V mělké misce smíchejte ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, koření čtyř chutí (tzv. Quatre épices), med a sušený česnek. Kachní psa dejte do omáčky kůží nahoru. Zakryjte a nechte přes noc v chladničce.
Fáze 2 /8
Připravte si omáčku. V misce smíchejte med, vodu a koření čtyř chutí (tzv. Quatre épices).
Fáze 3 /8
Rýži ve velké míse několikrát propláchněte. Do odměrné nádoby nalijte vodu, olej a přidejte sůl. Směs ohřívejte v mikrovlnné troubě 3 minuty. Rýži dejte do formy na dort, která se vejde do nádoby č. 2 kuchyňského robota. Na rýži nalijte vodu, zamíchejte a přikryjte alobalem.
Fáze 4 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRILL na 20 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřev. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program MANUAL na 35 minut při teplotě 180 °C. Rýži dejte na desku v nádobě č. 2.
Fáze 5 /8
Stiskněte tlačítko SYNC, aby byla příprava v obou nádobách dokončena ve stejnou dobu. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu v obou nádobách.
Fáze 6 /8
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřev grilu dokončen. Na desku v nádobě č. 1 dejte kachnu kůží nahoru.
Fáze 7 /8
V polovině pečení kachnu přelijte omáčkou. Rýži zamíchejte. Zkontrolujte, zda se všechna voda vstřebala. V případě potřeby prodlužte dobu vaření o 3 minuty. Zkontrolujte, zda jsou kachní prsa dobře propečená. V případě potřeby pečte ještě několik minut.
Fáze 8 /8
Kachní prsa nakrájejte na plátky a ihned podávejte s omáčkou a rýží.