Hovězí ragú s dýní
- Celková doba 1 hod. 3 min
- 10 min
Příprava - 53 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
2 pl. Olivový olej
1 ks Cibule
3 kus Mrkev
2 strou. Česnek
0.5 čajová lžička Sušený tymián
500 g Mleté hovězí maso
1 hrn. Dýňové pyré
680 ml Rajčatová passata
1 pl. Jablečný ocet
1 špet. Sůl
1 špet. Pepř
Příprava
Fáze 1 /5
Začněte si rozehřívat hrnec. Jakmile bude rozehřátý, přidejte olivový olej. Nechce zahřát. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli a mrkev. Nechte společně opékat 10-12 minut do měkka, občas promíchejte. Zelenina by měla být lehce zkaramelizovaná. Tento krok nepřeskakujte, základ dodá omáčce skvělou chuť.
Fáze 2 /5
Pak přidejte česnek, tymián a nechte minutu rozvonět.
Fáze 3 /5
Teď je čas na mleté hovězí. Dejte ho do hrnce, vařečkou rozbijte na malé kousky a restujte do hněda. Trvá to asi 10 minut.
Fáze 4 /5
Do hrnce dejte i dýňové pyré a pasírovaná rajčata. Nechte společně dusit 30 minut, ať se chutě hezky propojí. Občas promíchejte a pokud je třeba, podlijte vodou/vývarem.
Fáze 5 /5
Na závěr dochuťte lžící jablečného octa, osolte, opepřete a přidejte další bylinky podle chuti.